Глушкова и Динев дебютираха на Australian Open, усетиха вкуса и на победата, и на загубата


Глушкова и Динев дебютираха на Australian Open, усетиха вкуса и на победата, и на загубата
Снимка: Getty Images / Guliver

1235 0

Денислава Глушкова започна с победа на сингъл участието си на Australian Open за девойки, а същото стори и Динко Динев при юношите, но на двойки. В първия си ден на континента, родните тенисисти регистрираха по една победа и по една загуба в Мелбърн.

В среща от първия кръг българката се наложи с 6:3, 6:4 над №15 в схемата - Лаура Хиетаратна от Финландия. В следващата фаза Глушкова ще играе срещу Амелие Смейканова от Чехия. В турнира на двойки обаче, Глушкова и Аня Найяр от Австралия загубиха драматично с 6:4,1:6, 6:10 от японките Киношита и Сайто.

Динко Динев пък се класира за втория кръг в турнира по двойки. Динев и Игнасио Бусе от Перу се наложиха с 4-6, 6-4, 10-5 над представителите на домакините Деспожа и Ламачиниах. Българинът загуби в първия кръг на сингъл от №13 в схемата Озан Колак от САЩ.

*И за двамата ни спортисти това е дебют в турнирите от Големия шлем!

Родните таланти получиха този шанс вследствие на резултатите си и подкрепата от страна на Българската федерация по тенис.

Срещите на сингъл на родните тенисисти бяха изгледани на живо от австралийската тенис легенда Пол Макнами, който през последните години е специален консултант към спортния отдел на федерацията по тенис и ментор на някои от водещите български тенисисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички