Да спечелиш мачпойнт, НО: Точката да се преиграе заради... шапката на Мъри (ВИДЕО)


Да спечелиш мачпойнт, НО: Точката да се преиграе заради... шапката на Мъри (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1592 0

Някои тенисисти имат своите отличителни черти, които понякога водят до куриозни моменти. Именно такъв бе случаят с Анди Мъри в началото на 2022 година, когато се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим в надпреварата в Ротердам.

Тогава канадецът водеще с 6:3, 5:4 и имаше две точки за спечелването на мача в своя полза. Той реализира още първата и изглеждаше сякаш двубоят трябва да приключи. Въпреки това точката не бе зачетена поради факта, че шапката на шотландския му съперник падна.

Слънце в никакъв случай нямаше и не пречеше не видимостта, но все пак Анди Мъри сподели, че е спрял да играе, тъй като е загубил шапката си. На повторенията се вижда, че той случайно я бута с ръка при свой удар, след което тя се озовава на земята.

В действителност изглежда сякаш той спира да играе заради случилото се. Публиката също приема мача за свършил и аплодира "победителя". В този момент обаче Мъри се приближава до съдията на стола и му разказва за случилото се.

"Не се опитвам да мамя. Ударих топката и шапката ми веднага падна на земята. След това спрях да играя. Феликс, обещавам, че се случи точно това. Съжалявам" - бяха думите на шотландеца, след което точката бе преиграна.

Все пак това не повлия на Феликс Оже-Алисим, който затвори мача още в същия гейм и спечели с крайното 6:3, 5:4. Вижте куриозния момент чрез кадрите по-долу в материала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички