Цвети Пиронкова разкри кога е взела решението да участва на US Open


Цвети Пиронкова разкри кога е взела решението да участва на US Open
Снимка: Guliver/GettyImages

1492 0

Цветана Пиронкова определи представянето си на US Open като много емоционално. Тенисистката ни стигна до 1/4-финала, където отпадна от Серина Уилямс в първия си турнир от 3 години насам.

"Турнирът беше много емоционален за мен. Реално отидох без очаквания, но все пак знаех, че се намирам в добра форма, още месеци преди този турнир усетих, че наистина навлизам в добра форма, но в крайна сметка никога не знаеш след такава пауза как ще реагираш на състезателна обстановка. Настилката в Ню Йорк е нова тази година, тя е доста по-бърза, което е в мой плюс и лека-полека мач след мач започнах да се чувствам все по-уверена и показах добра игра"", заяви Цвети след прибирането си в България.

"Подкрепата, която получих наистина е огромна и невероятна. Оценявам я дълбоко и благодаря на всички хора, които се интересуват от мен и ме подкрепят, и изпращат положителна енергия. Смятам, че наистина е едно най-добрите представяния в кариерата ми и е добре дошло за мен. Беше трудно решение (да се върна на корта), в първите две години след като спрях да играя тенис, живях с мисълта, че може би няма да играя отново, но нарочно не го обявявах, защото допусках, че рано или късно играта ще започне да ми липсва и ще искам отново да се състезавам и да изпитвам тази емоция.

И наистина така стана, започнах да следя календара и в началото на тази година вече бях взело твърдо решението да играя, обявих го няколко месеца по-късно, но реално на другия ден отложиха всички турнири. Всъщност това беше плюс за мен, защото имах нужда от още няколко месеца да се подготвя и това ми се отрази добре", допълни Пиронкова.

Цвети коментира и как се е променила настройката ѝ към тениса, след като е станала майка. "С появата на детето всичко се променя, това е нещо съвсем нормално. Променя се към добро, разбира се, фокусът се измества изцяло към детето и просто осъзнаваш кои са важните неща и се научаваш да ги цениш. Тенисът е едно от тях, но вече не е на първо място и може би това преместване на фокуса поне при мен е здравословно", сподели тя.

А ще участва ли Цвети Пиронкова на "Ролан Гарос" - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички