Борис Бекер омаловажи постигнатото от Цветатана Пиронкова?


Борис Бекер омаловажи постигнатото от Цветатана Пиронкова?
Снимка: Getty Images/Guliver

2199 0

Една от големите легенди в мъжкия тенис - Борис Бекер, като че ли подцени направеното от Цветана Пиронкова в срещата на българката срещу Серина Уилямс. Носителят на 6 титли от Големия шлем е категоричен, че американската тенисистка е изиграла най-слабия си мач в турнира и това е причината за толкова трудната победа, която постигна. 

"Серина изглеждаше много изморена в някои моменти от мача срещу Пиронкова. Според мен това беше най-слабият мач от началото на турнира. Уилямс беше изявена фаворитка, особено след като игра много добре срещу Слоун Стивънс и Мария Сакари“ коментира Бекер битката между двете тенисистки. 

"Но предвид факта, че има толкова малко време до полуфинала, трябва да се запитаме дали тези три поредни трисетови мача не са изчерпали твърде голяма част от енергията . В крайна сметка тя вече не е на 21 години и наистина се надявам тези дълги и тежки мачове да не изиграят лоша шега в определен момент“ каза още шампионът на US Open за 1989 г.

Припомняме, че Цвети Пиронкова водеше със сет и пробив във втората част, но не успя да издържи физически. В противен случай Уилямс можеше да загуби в два сета, но Серина се мобилизира и успя да обърне представителката на България с много усилия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички