Цвети Пиронкова отправи послание към българите след вдъхновяващото представяне


Цвети Пиронкова отправи послание към българите след вдъхновяващото представяне
Снимка: Getty Images/Guliver

1541 0

Цветана Пиронкова изигра поредния си страхотен мач на Откритото първенство на САЩ, но отстъпи в три сета пред 6-кратната шампионка Серина Уилямс – 6-4, 3-6, 2-6. На пресконференцията след двубоя Цвети не скри задоволството си от цялостното си представяне в турнира, а освен това остави послание към всички българи по света.

„Посланието ми е, че човек винаги трябва да вярва в себе си, защото всъщност това е най-важното нещо", каза Цвети. В Ню Йорк през последните 10 дни Пиронкова записа 4 вдъхновяващи победи. Преди срещата с Уилямс тя надигра последователно Людмила Самсонова, Гарбине Мугуруса, Дона Векич и Ализе Корне.

„Разбира се, имах своите съмнения преди първия мач, но нещата започнаха добре за мен. Играх добре, чувствах се също по този начин. Усещах се уверена. Така че направих всичко, което можех, за да използвам тази възможност на максимум и да опитам да стигна колкото се може по-далеч. Смятам, че го постигнах. Пътуването ми бе дълго и невероятно. Просто се чувствам привилегирована да бъда в тази позиция и да играя своя любим спорт на такава голяма арена. Невероятно е", сподели Пиронкова. А какъв комплимент направи Серина Уилямс на Цвети - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички