Цвети Пиронкова: Най-добрата тенисистка, която никога не влезе в топ 30


Цвети Пиронкова: Най-добрата тенисистка, която никога не влезе в топ 30
Снимка: Getty Images/Gulliver

6845 0

Цветана Пиронкова определено може да бъде определена като най-добрата тенисистка, която никога не успя да влезе в топ 30. Пиронкова, която в момента е извън топ 300 на световната ранглиста при жените, е достигала до 31-ото място в света през далечната 2010 година. Нейните резултати обаче говорят за далеч по-голям потенциал...

Макар и да не е влизала сред първите 30 в света, Цвети Пиронкова е стигала до полуфинал на най-стария турнир в света - Уимбълдън. Освен това тя има още три четвъртфинала на турнири от Големия шлем - успехи, които сами по себе си показват, че тя може да се конкурира с най-добрите тенисистки в света.

Един от най-впечатляващите успехи на Пиронкова е спечелването на турнира в Сидни през 2014 година, което бе първи трофей за нея в професионалната ѝ кариера. По-интересното бе, че тогава Цвети влезе като квалификантка, а по пътя си към трофея победи три тенисистки от топ 10 по онова време.

Пиронкова достигна до полуфинален мач още в дебюта си в тура, което е изключителен успех. Въпреки това контузии и други препятствия попречиха на Цвети да разгърне пълния си потенциал. Тя не е играла от US Open през лятото, тъй като нейна хронична контузия се обостри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички