Ударно! Цветана Пиронкова се завърна на Уимбълдън, давайки... 1 гейм на опонента


Ударно! Цветана Пиронкова се завърна на Уимбълдън, давайки... 1 гейм на опонента
Снимка: Guliver/GettyImages

1361 0

Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова се завърна по ударен начин на един от любимите си турнири - Уимбълдън, след 4-годишно отсъствие от него. Тя победи категорично Усуе Арконада и даде на опонентката си само 1 гейм (6:1, 6:0).

Мачът бе от първия кръг на квалификациите за влизане в основната схема, а Арконада е поставена под номер 172 в световната ранглиста на WTA. Логично, съдейки по резултата, срещата завърши за по-малко от един час.

На любимата си настилка Пиронкова започна да доминира от самото начало и записа пет поредни гейма. Българката имаше шанс да затвори още първия сет на 0 и имаше мачбол, но американката се измъкна и спечели подаването си, за да отложи неизбежното.

Точно тогава бе и най-успорваният гейм, в който Цвети отрази цели три възможности за пробив и спечели сета чак от петия опит (сетпойнт). Във втората част обаче Арконада бе тотално сломена и не взе повече геймове.

Вижте кои други български състезатели са в квалификациите на Уимбълдън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички