Цибулкова премаза Цвети Пиронкова и я изхвърли от Australian Open


Цибулкова премаза Цвети Пиронкова и я изхвърли от Australian Open
Снимка: Getty Images/Guliver

1892 0

Твърде сложно и направо невъзможно препятствие се оказа миналогодишната финалистка на Australian Open Доминика Цибулкова за нашата най-добра тенисистка Цветана Пиронкова. Словачката спечели с крайно убедителното 6:2, 6:0.

До този момент, в осем мача между двете, Пиронкова имаше само един успех – на Олимпиадата в Лондон и логично противничката ѝ беше фаворит. Цибулкова започна вихрено първия сет и проби за 2:0, след като демонстрира много агресивна и печеливша игра от форхенд. Пиронкова успя веднага да върне пробива, след като противничката ѝ се разсея и не се справи на сервис, но Цибулкова веднага проби отново, въпреки че Пиронкова имаше шанс да изравни геймовете при 40:30. До края на сета Пиронкова спечели само още един гейм – за 2:4, след като и в него ѝ се наложи да премине през няколко изравнявания.

Вторият сет вече беше повече от протоколен. Цибулкова съвсем влезе в мача и редуваше страхотни удари от дъното на корта, на които Пиронкова нямаше отговор. Словачката беше много агресивна и заслужено спечели, като дори не даде гейм на Цвети и имаше повече затруднения на свой сервис, отколкото когато посрещаше. Така българката напуска Мелбърн след едва втория си мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички