Чудесно: Още двама българи ще играят с "уайлд кард" на Sofia Open 2022


Чудесно: Още двама българи ще играят с "уайлд кард" на Sofia Open 2022
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1048 0

Националите на България за Купа "Дейвис" Адриан Андреев и Пьотр Нестеров получиха "уайлд кард" за участие в квалификациите на турнира по тенис Sofia Open 2022, съобщиха организаторите.

Двамата ще играят в пресявките за влизане в основната схема на сингъл на надпреварата от категория ATП 250, която ще се състои от 25 септември до 2 октомври в "Арена Армеец" в българската столица.

21-годишният Адриан Андреев получи шанс да участва за първи път в квалификациите през 2017 година, още ненавършил 16 години. С получения "уайлд кард" за основната схема през 2018-а той стана първият играч, роден през този век, участвал в основна схема на турнир от Тура на АТП. Андреев е бивш номер 2 в световната ранглиста за юноши.

На Sofia Open 2022 дебют в състезание на АТП ще направи Пьотр Нестеров. 19-годишният варненец стигна номер 35 в световната ранглиста за юноши през миналата година, а през тази дебютира и за националния отбор на България за Купа "Дейвис".

Тенисът на най-високо световно ниво ще стартира още от пресявките на седмото издание на Sofia Open. Дори списъкът със заявените участници за квалификациите е изключителен. Оглавява го завръщащият се в Топ 10 руснак Андрей Рубльов. 

Вижте още: Двама 1/4 финалисти на US Open заявиха участие на Sofia Open 2022

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички