Винъс Уилямс срещу Гарбине Мугуруса е женският финал на Уимбълдън


Винъс Уилямс срещу Гарбине Мугуруса е женският финал на Уимбълдън
Снимка: Gulliver/GettyImages

1352 0

37-годишната Винъс Уилямс се класира за финала на Уимбълдън за девети път в кариерата си, след като победи местната любимка Джоана Конта с 6-4, 6-2 във втория полуфинал от женската схема.

20 години след дебюта си на свещената трева в Ол Ингланд Клъб и 17 години след първата си титла там, Винъс ще има възможност да вдигне безценния трофей за 6-ти път. Днес на Централния корт тя бе поставена в необичайната ситуация да няма подкрепата на публиката, тъй като се изправи срещу първата британска полуфиналистка от близо 40 години насам.

Двубоят започна равностойно, като двете тенисистки си взимаха подаванията без затруднения до 4-4. Тогава Конта направи няколко добри разигравания и си създаде две възможности за пробив, но Уилямс показа класа и ги отрази. Американката усети подходящия момент за атака и натисна сервиса на Конта в следващия гейм, за да я пробие и да затвори първата част. Във втория сет Уилямс доминираше и проби рано, за да поведе с 4-1, след което взимаше подаванията си без проблем и в крайна сметка затвори мача след час и 13 минути игра, завършвайки с 19 печеливши удара и 9 непредизвикани грешки.

Това ще бъде втори финал за годината в Големия шлем за американката и общо 16-ти в кариерата ѝ. 

В другия 1/2-финал Гарбине Мугуруса разби изненадата в турнира Магдалена Рибарикова с 6-1, 6-1 в първия полуфинал от женската схема. Непоставената словачка, която е на 78-мо място в света, победи Каролина Плишкова и Коко Вандевеге по пътя си към полуфиналите, но днес нямаше никакви шансове срещу тежките удари на Мугуруса.

Финалистката от 2015-та година започна ударно и бързо дръпна с 5-0 с два пробива в първия сет. Рибарикова успя да запише гейм, но това не спря устрема на Мугуруса, която влезе в нова серия от пет поредни гейма, за да поведе с 4-0 във втората част. Словачката показа характер и спечели много оспорван гейм, за да избегне нулата и във втория сет, но силите ѝ не стигнаха за повече и Мугуруса затвори мача след малко повече от час игра. По този начин шампионката от Ролан Гарос 2016 се класира за втория си финал на Уимбълдън.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички