Мъри коригира журналист на Уимбълдън, получи безброй похвали (ВИДЕО)


Мъри коригира журналист на Уимбълдън, получи безброй похвали (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

1008 0

Световният №1 в мъжкия тенис Анди Мъри отпадна вчера на 1/4-финалите на третия за годината турнир от Големия шлем Уимбълдън след поражение с 3:2 сета от американеца Сам Куери. За мнозина бе ясно, че шотландецът трудно ще защити титлата си от 2016 година, тъй като страдаше от контузия в бедрото, а това си пролича в последните му два мача.

След края на участието си в надпреварата Мъри остана за пресконференция, на която получи много въпроси. Една корекция, която направи обаче му донесе безброй хвалби в интернет пространството. Журналист се обърна към тенисиста, като заяви, че Куери е първият тенисист от САЩ, който ще играе на 1/2-финал на турнир от Големия шлем от 2009 година насам, като не уточни успехите на сестри Уилямс, които доминирав в женския тенис в момента.

Поправката от британеца обаче не закъсня, като той прекъсна журналиста и добави:

"Мъж тенисист!“

Действието на лидера в мъжкия тенис бе прието с аплодисменти в социалните мрежи, където първи похвали дойдоха от майка му Джуди и от премиера на Шотландия Никола Стърджън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички