Чешки дует спечели след обрат титлата на двойки при жените на Australian Open 2022 (ВИДЕО)


Чешки дует спечели след обрат титлата на двойки при жените на Australian Open 2022 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1030 0

Чехкините Барбора Крейчикова и Катерина Синякова спечелиха титлата на двойки при жените от Australian Open 2022, побеждавайки на финала Анна Данилина (Казахстан) и Беатриз Хадад Мая (Бразилия) с 2:1 сета - 6:7 (3), 6:4, 6:4 за два часа и 44 минути игра на "Rod Laver Arena" в Мелбърн!

Четири пробива в първата част доведоха ситуацията до тайбрек, в който тандемът Данилина-Мая направи нови три пробива и успя да се поздрави с първия сет.

След това ситуацията на корта рязко се промени и още в първия гейм на втория сет Крейчикова и Синякова пробиха сервиса на съперничките си и след това затвърдиха стореното за 2:0. До края на тази част изненади нямаше и резултатът в сетовете бе изравнен. 

Нови два пробива в последната трета част осигуриха комфортен аванс от 5:2 за чехкините и въпреки че Данилина и Мая върнаха един пробив, силите им не стигнаха за повече и Крейчикова и Синякова успяха да спечелят титлата още с първия мачбол, който се откри пред тях!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички