Час и половина бе достатъчен на Мико Кузманов - втората ракета на България е на 1/4-финал в Испания


Час и половина бе достатъчен на Мико Кузманов - втората ракета на България е на 1/4-финал в Испания
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

938 0

Втората ракета на България в мъжкия тенис - Димитър Кузманов, се класира за 1/4-финалите на турнира в Аликанте, Испания, побеждавайки световния №290 Били Харис с 2:0 сета!

Мико, който е 172-ри в ранглистата на ATP, не срещна особени затруднения срещу представителя на Великобритания и надделя с 6:4, 6:4 за 1 час и 31 минути игра.

Българинът осъществи пробив още в първия гейм на първия сет и веднага го затвърди за аванс от 2:0. След това, при 5:4 в своя полза, Кузманов сервираше за сета и даде на Харис две възможности за връщане на брейка, но британецът не се възползва от тях. Впоследствие Кузманов затвори първата част с първия сетбол, който се откри пред него.

Във втория сет имаше три пробива, а два от тях отидоха на сметката на 29-годишния ни тенисист и така резултатът се повтори - 6:4. На 1/4-финалите в Аликанте Мико ще играе срещу 185-ия в света - Фабиан Марожан от Унгария. До момента двамата са се срещали само веднъж - през 2018 година на 1/2-финал на турнир в Германия - 2:0 за Кузманов (6:2, 6:3).

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички