Българка отново е в топ 100 на световния тенис, Гришо запази 19-то място


Българка отново е в топ 100 на световния тенис, Гришо запази 19-то място
Снимка: Getty Images

1626 0

Първата ракета на България - Виктория Томова дебютира в топ 100 на световната ранглиста по тенис, която беше оповестена официално тази сутрин.

Томова през миналата седмица достигна до полуфиналите на турнира в Гроджиск Мазовецки (Полша) с награден фонд 100 хиляди долара и с актив от 654 точки се изкачи с 9 места до 99-ото в класацията на Женската тенис асоциация. Така за първи път от повече от пет години българка отново е сред стоте най-силни в света. За последно в топ 100 беше Цветана Пиронкова на 28 май 2017 година, когато тя заемаше 77-ото място.

На върха при жените остава полякинята Ига Швьонтек с 8396 точки. Втора продължава да бъде Анет Контавейт (Естония) с 4476 точки, а на третото място се върна Паула Бадоса (Испания) с 4190 точки.

При мъжете Григор Димитров запази 19-ото си място в ранглистата на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП). Най-добрият български тенисист, който отпадна във втория кръг на турнира във Вашингтон (САЩ) през миналата седмица, има 1775 точки.

Втората ракета на България Димитър Кузманов напредна с едно място и заема рекордната в кариерата си 163-а позиция с актив от 326 точки.

Първи остава руснакът Даниил Медведев със 7875 точки, следван от Александър Зверев (Германия) със 6760 и Рафаел Надал (Испания) с 5620 точки.

А ето срещу кого ще се изправи Григор Димитров на старта в Монреал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички