Томова, Андреев и Лазаров на 1/4-финали в Полша, Германия и Румъния


Томова, Андреев и Лазаров на 1/4-финали в Полша, Германия и Румъния
Снимка: Sportlive.bg

1552 0

Първата ракета на България при жените Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на турнира на червени кортове Гроджиск Мазовецки (Полша) с награден фонд 100 хиляди долара. Българката, която е 108-ма в световната ранглиста, разгроми Катарина Хобгарски от Германия с 6:1, 6:0. Срещата продължи само 51 минути.

Томова спечели 11 поредни гейма след 1-1 в първия сет. За място на полуфиналите Томова ще играе срещу Катаржина Кава от Полша или Юлиана Лисарасо от Колумбия. С успеха Томова си осигури 25 точки за световната ранглиста.

Междувременно, и Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира във Вецлар (Германия) с награден фонд от 25 хиляди долара. Българинът победи Тристан Ламасин от Франция с 6:4, 6:3. Срещата продължи 1 час и 54 минути.

Адриан поведе с 4:1, за да спечели първия сет с 6:4. Във втората част Андреев направи серия от четири поредни гейма от 2:3, до 6:3. В първия кръг той елиминира Тайм Алазмех от Германия с 6:2, 6:2.

Александър Лазаров също достигна четвъртфиналите на турнира на червени кортове в Питещи (Румъния) с награден фонд от 25 хиляди долара. Лазаров, поставен под №5 в схемата, победи Василе Антоеуску от Румъния с 6-1, 6-2. Срещата продължи 61 минути.

В първия кръг българинът елиминира друг представител на домакините - Влад Брязу с 4-6, 6-1, 6-2. Лазаров поведе с 5-0 в първия сет, а във втория дръпна с 4-0, за да стигне до победата. Българинът ще играе за място на полуфиналите срещу Илия Синтари от Молдова или Влад Димитру от Румъния.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички