България стартира със загуба за Купа Дейвис


България стартира със загуба за Купа Дейвис

1197 0

България стартира със загуба решителния плейоф с Унгария за място в Първа група на зона Европа/Африка За Купа Дейвис.

Димитър Кутровски (№307 в света) изненадващо отстъпи с с 4:6, 0:6, 3:6 пред заемащия 611-та позиция в ранглистата Петер Над. Срещата продължи близо два часа и половина.

Двубоят започна със серия от 6 поредни пробива до 3:3 преди Кутровски първи да спечели свое подаване. В следващия гейм пред софиянеца се откриха три скрити сетбола. Той обаче не успя да се възползва и Наги взе гейма, след което на свой ред постигна нов пробив за 5:4, а на свой сервис съумя да затвори частта.

Развръзката явно повлия доста негативно на Кутровски, който повиши значително броя на грешките си във втория сет, началният му удар продължи да не бъде никаква заплаха, а в същото време Наги бе на гребена на вълната и всичко в играта му се получаваше и затвори сета на нула.

Третият сет започна с пробив на сметката на Над, който увеличи серията последователно спечелени гейма на 10! Кутровски успя да прекъсне крайно негативната серия и след пробив на 15 изравни за 1:1 в третата част. За жалост обаче до края на срещата нашето момче не намери начин да се противопостави на стабилната игра на Над, допусна още два пробива и отстъпи сета с 3:6.

По-късно днес е вторият мач за деня, в който първата ракета на гостите Мартон Фучович (№234) ще играе срещу втората ракета на България Димитър Кузманов (№311).

Вторият двубой на сингъл, предвиден за днес ще играят Димитър Кузманов (№313) и първата ракета на гостите Мартон Фучович (№234).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички