БРАВО! Първа българска победа на ATP Sofia Open - само за час игра


БРАВО! Първа българска победа на ATP Sofia Open - само за час игра
Снимка: LAP.bg

2680 0

България все пак записа първа победа на турнира ATP Sofia, който се провежда в столицата. След като всички наши представители на сингъл отпаднаха, тази чест остана за Пьотр Нестеров и Янаки Милев, които играят в тандем.

Дуото победи испанския тандем, съставен от Иниго Сервантес и Давид Вега Ернандес. Срещата завърши в два сета за малко над един час игра - 6:3, 6:4 в отделните части.

В следващия кръг, на 1/4-финалите, Милев и Нестеров ще се изправят срещу победителя от двойката Ескобар/Недовесов и Ерлер/Мидлер, които са четвърти поставени в схемата. Те са и едни от основните фаворити, след като първите и вторите поставени отпаднаха още на 1/8-финалите.

В днешния сблъсък българското дуо бе несъмнено по-доброто на корта, като така и не допусна точка за пробив пред опонента. Подаването от двамата бе на отлично ниво, като дори не позволиха на съперника да стигне и до дюс.

И в двата сета победите дойдоха след един пробив. В първия той дойде след единствената възможност - в четвъртия гейм.

Във втората част пробивът бе факт в петия гейм, а в деветия Янаки Милев и Пьотр Нестеров стигнаха до още две точки за пробив и своеобразни точки за спечелването на мача, но не се възползваха. Все пак още в следващия гейм на собствено подаване затвориха мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички