Браво! Александър Донски се бори за две титли в Монастир


Браво! Александър Донски се бори за две титли в Монастир
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

645 0

Националът на България за Купа "Дейвис" Александър Донски се класира за полуфиналите на сингъл и за финала на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в Монастир. Надпреварата в Тунис е с награден фонд 15 000 долара.

Той надделя над германеца Макс Визканд с 2:6, 6:4, 6:1. Срещата продължи 2 часа и 6 минути.

Донски допусна изоставане от 1:4 гейма, което се оказа решаващо за изхода от първия сет. Той стартира с пробив във втората част, след което запази предимството си, за да изравни резултата, а в решаващия трети сет даде само още гейм на съперника си, с което оформи обрата и достигна до първия си полуфинал поединично в състезанията на Световната федерация ITF от година насам.

Така той си заработи  4 точки за световната ранглиста, а следващият му съперник ще бъде №2 в схемата – полякът Олаф Печковски . Българинът за последно беше на финал във веригата на ITF през март 2022 година отново в Монастир, когато спечели втората титла в кариерата си.

В надпреварата на двойки Донски и Тиаго Перейра (Португалия), втори в схемата, достигнаха до мача за трофея след успех над поставените под №4 Томас Пучес и Хуан Баутиста Отеги (Аржентина) с 6:3, 6:2. Българинът има десет титли на двойки във веригата на ITF, една от които през този сезон в Монастир в началото на март.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Официално! Страхотна новина за феновете: Суперзвезда в тениса ще участва в Sofia Open

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички