Борис Бекер излезе от затвора, но го депортират от Великобритания


Борис Бекер излезе от затвора, но го депортират от Великобритания
Снимка: Getty Images

3670 0

Легендарният бивш тенисист Борис Бекер бе освободен предсрочно от затвора във Великобритания, но ще бъде депортиран от страната, съобщават медиите на Острова. През април той бе осъден на 2,5 години затвор заради финансови нередности около обявяването на фалит през 2017-та година.

Носителят на шест титли от Големия шлем трябваше да излежи ефективно половината си присъда, но е освободен предсрочно, като сега му предстои депортация от Великобритания.55-годишният бивш тенисист бе осъден за прикриването на активи на стойност 2,5 милиона паунда, при положение, че дължи на кредиторите 50 млн. за непогасен заем, изтеглен за имението му в Майорка. Бившият №1 в света в тениса при мъжете живее във Великобритания от 2012-та година, но сега няма да може да посещава страната.

Вчера 87-годишната майка на Бекер - Елвира - изрази радостта си от очакваното освобождаване на сина ѝ.

„Това е най-хубавият коледен подарък, за който съм си мечтала. Нямам търпение отново да прегърна моя любим син", сподели тя пред британския таблоид „Sun“. Според информации след завръщането си в Германия Бекер ще се установи при приятели във Франкфурт.

В последните осем месеца бившият тенисист бе в затвора Хънтърком в Оксън, но той бе одобрен да бъде част от схема, според която чужди затворници във Великобритания биват депортирани в родината си, за да не заемат място и да не тежат на бюджета. Същата схема позволява до 135 дни от присъдата да бъдат приспаднати.

През 1985-та година Бекер се превръща в най-младия шампион в историята на Уимбълдън, след като печели престижната титла едва на 17 години. Той триумфира в Уимбълдън общо три пъти, като добавя още две титли от Аустрелиън Оупън и една от Откритото първенство на САЩ. Германецът триумфира три пъти и във Финалите на АТП, като печели общо 713 мача в кариерата си, преди да се откаже през 1999

ВИЖТЕ ОЩЕ: Затвореният Борис Бекер предизвика скандал зад решетките

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички