Затвореният Борис Бекер предизвика скандал зад решетките


Затвореният Борис Бекер предизвика скандал зад решетките

4000 0

Два месеца и половина след влизането на тенис легендата Борис Бекер в затвора, се стигна до голямо недоволство от затворниците, съобщават немските медии.

Германецът беше осъден на две години и половина затвор от британския съд за присвояване на активи на стойност 2,5 милиона паунда, но зад решетките в затвора Хънтъркомб много бързо и лесно е получил една от по-хубавите работи. Носителят на шест титли от Големия шлем станал асистент по учебната програма, което означава, че учи затворниците на физическа здравна култура, за предимствата на упражненията, съчетани с балансирана диета. В същото време други затворници чистят тоалетни или вършат друга "черна работа", изкачвайки се бавно по стълбата на заслугите.

Бекер все още не е допускан да работи в зала за упражнения, тъй като за това трябва да има по-голям "стаж". Някои затворници обаче се разбунтували и изпратили протестни писма до ръководството на затвора, в който легендата пристигна в края на май. Преди това той беше настанен в "Уондуорт", но беше преместен след негови възражения и забележки.

Водилият делото съдия даде възможност на германеца да излежи половината от присъдата, а останалата част да бъде на изпитателен срок. Ако е примерен, още преди Коледа той трябва да бъде преместен в германски затвор. След изтичането на присъдата му Бекер най-вероятно няма да има право да се върне във Великобритания.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички