Борис Бекер може да бъде предсрочно освободен от затвора скоро


Борис Бекер може да бъде предсрочно освободен от затвора скоро
Снимка: Getty Images

2421 0

Бившата тенис звезда Борис Бекер, който е в затвора във Великобритания, скоро може да бъде депортиран в Германия, пише вестник "The Sun". 54-годишният Бекер е одобрен за бърза програма, която позволява чуждестранните затворници да бъдат освобождавани много по-рано, твърди таблоидът.

"Той е включен в схема, която ще гарантира, че ще се прибере у дома навреме за Коледа", казва източник на "The Sun" от затвора. Адвокатът на германеца -Кристиан-Оливер Мозер, не пожела да коментира информацията.

Както е известно, съдът в Саутхорк осъди бившия номер 1 при мъжете на две години и половина затвор за това, че е скрил 2.5 милиона лири и е избегнал да плати дълговете си, след като е обявил банкрут през 2017 година. Това се случи в края на април тази година.

Според британските закони затворниците могат да бъдат освободени условно, ако са излежали поне половината от присъдата си. В случая на Бекер това биха били 15 месеца от дата 29 юли 2023 година.

"The Sun" обаче твърди, че новата програма за освобождаване и депортиране има за цел да помогне за облекчаване на режима върху пренаселените затвори във Великобритания. Тя предвижда, че всеки чуждестранен затворник "може да бъде освободен от затвора и депортиран до 12 месеца преди най-ранната дата на освобождаване", ако отговаря на условията. А ето какъв скандал предизвика Бекер в затвора. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички