Близо година по-късно: Григор Димитров официално се завърна в топ 20


Близо година по-късно: Григор Димитров официално се завърна в топ 20
Снимка: Getty Images

2474 0

След публикуваната днес (24.07) ранглиста на на тенисистите става ясно, че Григор Димитров официално се завърна в топ 20. Българинът изкачи едно място и е вече №20.

Близо година по-късно отново в топ 20

За последно Димитров беше в челните 20 места в класацията от 29 август 2022 година, преди US Open, когато беше 19-и. Следващата седмица Григор трябва да се завърне на корта, защото е заявен за АТР 500 турнира във Вашингтон.

Изкачването стана възможно, след като Франсиско Серундоло не можа да защити трофея си в Бощад и се раздели с 90 точки от своя актив, а така се стигна до размяна на досегашните им позиции с Григор

Водач в ранглистата е шампионът в Лондон Карлос Алкарас, който добави 2000 точки към актива си и вече има 9675. Новак Джокович е втори с 8795, а трети е Даниил Медведев с 6520.  Димитър Кузманов запази 174-ото си място. Той ще участва на чалънджъра на клей в Цуг, Швейцария. Пловдивчанинът е осми поставен и очаква в първия кръг тенисист от квалификациите.

Успехи и при жените

При жените Гергана Топалова записа нов рекорд, докато Изабелла Шиникова прелетя почти 100 места. При дамите Виктория Томова отстъпи две места и е 99-а. Тя започва днес на WTA 250 турнира в Хамбург с двубой срещу аржентинката Надя Подороска.

Гергана Топалова записа нов рекорд в класацията. Тя изкачи 10 места и е вече №275. Огромен скок направи Изабелла Шиникова, която след титлата  в Порто се изстреля с 99 позиции нагоре и е №311. А след участието си на Уимбълдън Григор заработи и сериозна сума.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички