Без тенис турнири до 31 юли


 Без тенис турнири до 31 юли
Снимка: Getty Images/Guliver

811 0

Женската и мъжката тенис асоциации - WTA и ATP, обявиха, че турнири по тенис няма да се провеждат до 31 юли заради пандемията от коронавирус. От съобщението стана ясно още, че се очаква допълнителна информация относно съревнованията в средата на юни.

Надпреварите от календара при мъжете в Хамбург, Нюпорт, Лос Кабос, Гщаад, Умаг, Атланта и Кицбюел няма да се планират според предварителните очаквания. „Поради продължаващата несигурност около ситуацията с коронакризата, за съжаление трябва да обявим решението си удължим преустановяването на Тура“, каза президентът Андреа Гауденци в свое изявление.

„Подобно на феновете на тениса, играчите и организаторите на турнирите по света, ние споделяме разочарованието от факта, че Турът продължава да страда от тази тежка ситуация. Продължаваме да преразглеждаме внимателно всички опции в опит да подновим възможно най-скоро тениса при мъжете, включително и гъвкавостта при провеждането на турнири на по-късен етап през годината. Повече от всякога, здравето и безопасността на тенис общността и широката публика остават наш основен приоритет при всяко взето решение“, добави той. 

Междувременно, преди точно 1 седмица се навършиха 7 години от историческата победа на Григор Димитров срещу тенисист номер 1 в света - Новак Джокович (ВИДЕО).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички