Без почивка до края на сезона: Григор Димитров заяви участие за още един турнир


Без почивка до края на сезона: Григор Димитров заяви участие за още един турнир
Снимка: GettyImages

4780 0

Първата ракета на България Григор Димитров потвърди участието си на още един турнир, който ще се играе през октомври. Той е дал заявка за надпреварата от ATP 500 във Виена, която ще се проведе от 23-ти до 29-и октомври. За пореден път българинът избира да се състезава там, вместо в Базел, където турнирът е по същото време.

Без почивка до ноември

По този начин става ясно, че Григор няма намерение за почивка до края на настоящия сезон, като има заявен турнир през всяка седмица. В идните дни се очаква да стартира в Пекин срещу американеца Макензи Макдоналд, като все още няма програма за сблъсъка им.

След това предстои и Мастърса в Шанхай между 4-ти и 15-ти октомври. И след азиатското си турне Димитров не е оставил време за почива, тъй като от 16-ти октомври започва надпреварата в Антверпен. Именно след него е турнирът във Виена, последван от Мастърса в Париж. Между 12-ти и 19-ти ноември са Финалите на АТР в Торино.

Силно участие във Виена

За шеста поредна година Григор ще участва във Виена, където ще има немалко представители от топ 10. Даниил Медведев, Стафанос Циципас, Андрей Рубльов, Яник Синер и Александър Зверев също са подали заявка.  Най-доброто класиране на Григор е полуфинал през 2022 година.

В последния си турнир  за сезона първата ни ракета стигна до полуфиналите на турнира в Чънду (Китай), където отпадна от Александър Зверев. Благодарение на това Гришо вече заема 19-ото място в подреждането. Той измести американеца Бен Шелтън, прибавяйки към сметката си 80 точки, за да набъбнат те до 1815 т. А при успех над Макензи в Пекин може да се се сблъска с Холгер Руне.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички