Арина Сабаленка защити титлата си - прегази китайка за малко повече от час на финала на Australian Open (ВИДЕО)


Арина Сабаленка защити титлата си - прегази китайка за малко повече от час на финала на Australian Open (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1216 0

Арина Сабаленка прегази китайката Кинуен Джън на финала на Australian Open и грабна титлата след 6:3, 6:2. Доминацията за белорускинята бе видна, а напрежението за китайката прекалено голямо, като ѝ попречи да покаже на какво е способна. Двубоят приключи след само час и 16 минути.

До момента двете се бяха изправяли една срещу друга само веднъж – на четвъртфинала на миналогодишния US Open, където беларускинята надделя с 6:1, 6:4. Джън  първи път в Мелбърн тази година игра срещу опонент от топ 50. Сабаленка стигна до титлата за втора пореден път, като този път го направи без загубен сет. Тя е едва петата тенисистка стигала до този впечатляващ показател.

Джън не успя да покаже най-доброто от себе си!

Още началото на сета подсказа какво ще е развитието му, като Сабаленка бързо стигна до две точки за пробив. Тя успя да затрудни с агресивни ретури и предизвика съперничката си да сгреши за 2:0. Още в следващия гейм обаче трябваше да спаси три шанса за връщане на пробива. Арина бе размината на мрежата и сбърка два поредни бекхенда, но все пак съумя да обърне резултат от 40:0 за 3:0.

Джън спечели следващите си две подавания, но все пак не успяваше да затрудни Сабаленка и след малко над 20 минути игра изоставаше с 5:2. В следващия гейм китайката трябваше да спаси 3 възможности за сетбол, но благодарение на асове и добрият си сервис се спаси. Не задълго обаче, тъй като още в следващото си подаване Сабаленка затвори сета при втората си възможност, като първата бе отразена с фантастичен ретур. 

И вторият сет започна по същия начин, като белорускинята поведе с брейк още в първия гейм, а след това и бързо бе затвърден. За съжаление на китайката, опитът на Сабаленка бе виден във всяка по-трудна точка. Напрежението върху китайката бе голямо, а то ѝ пречеше и на началните удари, което е сред силните ѝ оръжия.

Сабаленка поведе с 4:1 и два брейка, което я доближи значително до титлата. В следващия гейм макар да изостана с 0:30, това не ѝ попречи да обърне и да направи резултата 5:1. След това първата ракета на Китай взе гейма си, а в последвалия Сабаленка изпусна 3 мачбола, като прибърза да завърши бързо сета и двубоя. В крайна сметка пребори себе си и с петата възможност затвори сета и двубоя!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички