Анди Мъри обърна Вавринка за първи трофей след завръщането си (ВИДЕО)


Анди Мъри обърна Вавринка за първи трофей след завръщането си (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

1514 0

Двукратният олимпийски шампион Анди Мъри спечели първа титла от АТП след завръщането си на корта. Британецът постигна обрат срещу Стан Вавринка и след 3-6, 6-4, 6-4 се поздрави с трофея от Антверпен. Това е 46-та титла в кариерата на знаменитият Шотландец. Той трябваше да чака повече от две години и половина, за да я спечели. За последно той грабна титлата в Дубай през март 2017-та.

34-годишният Вавринка започна по-добре мача и проби Мъри още в първия му сервис гейм. До края швейцарецът спаси две точки за пробив и грабна първата част. Мъри допусна нов ранен пробив във втория сет, но успя да изравни до 3-3. Последва отразяване на брейк бол от шотландеца в осмия гейм от сета, а накрая дойде и вторият пробив за навлизането в трета решителна част.

Тя бе истински спектакъл за зрителите, ако видяното досега не ум се е струвало достатъчно впечатляващо. При резултат 4-4 двамата вече си бяха разменили по два пробива и всеки следващ гейм изглеждаше непредвидим. Сценарият от втория сет обаче се повтори в полза на Мъри. Той отрази два шанса за пробив пред Вавринка и спечели гейма си за 5-4, а след това се възползва от брейк бол и успя от първия път да затвори мача, който продължи 2 часа и 27 минути.

Двамата трикратни победители от Шлема се изправиха за втори път един срещу друг във финален мач. През 2008 г. Мъри спечели в три сета на турнира в Доха, Катар. А кой е изиграл ключова роля за това Анди Мъри отново да играе тенис - вижте в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички