Американец извъртя обрат на Григор Димитров и го прати вкъщи


Американец извъртя обрат на Григор Димитров и го прати вкъщи
Снимка: Getty Images/Guliver

2194 0

Първата ракета на България - Григор Димитров, допусна разочароваща загуба на старта на турнира в Стокхолм. Звездата ни отстъпи на американеца Сам Куери след обрат - 7:6(7), 3:6, 6:7(3), във втори кръг на турнира от АТР 250.

Двамата се бяха срещали 3 пъти до днес и всеки път победител беше българинът. В четвъртия си опит обаче Куери успя да вземе скалпа на родния тенисист, който върви към разочароващ сезон, единственото изключение в който е представянето му на US Open.

Първата част влезе в тайбрек без пробиви, а единствената точка за такъв беше спасена от Димитров в третия гейм. Той обаче изглеждаше доста по-изобретателен и стабилен при по-дългите разигравания. Това надмощие се реализира в началото на тайбрека, който започна с два минибрейка и преднина от 6:2 за Григор. Последва обаче необясним срив в неговата игра - той на свой ред загуби два пъти подаването си и пропусна цели 5 сетбола, 3 от които при негов сервис. Все пак Куери сгреши отново при 7:7 точки, а Димитров успя да се измъкне от ужасен обрат и затвори сета в своя полза.

Българинът изпусна да се възползва от по-колеблив първи гейм на Куери в началото на втория сет и американецът все пак го взе, без да се стига до точка за пробив. Последваха четири гейма за сервиращите, но в шестия Димитров изигра много слаб сервис гейм и беше пробит на 0. До края американецът не допусна колебания от начален удар и продължи мача без да даде дори точка за пробив в два сета на съперника си.

Третата решителна част започна със стабилна игра от начален удар и на двамата тенисисти. Американецът имаше проблеми в четвъртия гейм, където на два пъти изостана - първо с 0:15, а след това с 15:30, но успя да се измъкне без да трябва да спася брейкбол. Същото се повтори и в шестия гейм - 15:30 за Димитров при сервис на Куери, но три поредни точки и гейм за американеца. В осмия 50-ият в света тенисист отново имаше проблеми, но пак се спаси след равенство при 30:30, а след това и още веднъж. В следващия гейм, при резултат 4:4, Димитров се измъкна от много тежка ситуация, спасявайки брейкбол.

Така се стигна до нов тайбрек, без Куери да даде нито една точка за пробив на Димитров в рамките на целия мач. В него американецът този път показа по-здрави нерви, повече агресия и точност и поведе с 4:0, а след това и с 6:1 и така се пребори за крайния успех.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички