Здрава битка и драма в края решиха спора между Мъри и Фонини в Шанхай


Здрава битка и драма в края решиха спора между Мъри и Фонини в Шанхай
Снимка: Getty Images/Guliver

1266 0

Анди Мъри напусна турнира в Шанхай след драматична загуба от Фабио Фонини в три сета – в отделните части 6-7 (4), 6-2, 6-7 (2) за три часа и 11 минути игра.

Ден след като спечели първият си успех в мач от сериите Мастърс 1000 от над две години насам, надигравайки Хуан Игнасио Лондеро в три сета, британецът отново изигра тежък трисетов сблъсък, в който преклони глава пред поставения под номер 10 в основната схема италианец.

И двамата имаха проблеми на сервис в откриващия сет и след като Мъри отрази точка за пробив в първия гейм, двамата си размениха по брейк в третия и четвъртия. Трикратният шампион в турнирите от Шлема отново се показа напред в резултата с пробив при 4-2, но Фонини върна и него, за да вкара сета в тайбрек. Там той бе по-солиден и дръпна в сетовете. След страхотна битка на старта на втората част, Мъри постепенно пое контрола върху събитията на корта и проби на два пъти в петия и седмия гейм, за да вкара срещата в заключителен трети сет.

Там предстоеше същинската драма, като шотландецът имаше два шанса да затвори мача в своя полза при 5-4 и 6-5, но се пропука и при двата си сервис гейма. Напрежението между двамата взе връх при 6-5, когато Мъри каза на италианеца „Млъкни“ по време на паузата между геймовете и се оплака на съдията на стола Фъргюс Мърфи, че „той ми крещи и ми казва впоследствие да не го гледам“. Мърфи призова двамата да „играят тенис“, а Фонини проби отново, за да се добере до втори тайбрек. Там той не остави шансове на съперника и затвори срещата след 7-2 точки.

Така Мъри, който по-рано стана ясно от организаторите на Аустрелиън Оупън, че ще играе в Мелбърн догодина, приключи участието си в китайски град, докато Фонини чака победителя от двубоя между Тейлър Фриц и Карен Хачанов в следващия кръг. Напред продължи още финалистът от Ю Ес Оупън Данийл Медведев, който нямаше проблеми срещу Камерън Нори, побеждавайки го с 6-3, 6-1. Нори пропусна своя шанс да стане първа ракета на Великобритания след отпадането на Кайл Едмънд от Жереми Шарди на старта в Шанхай. Загубата на Мъри гарантира, че Дан Еванс ще бъде първа ракета на британците. За следващия кръг в китайския град се класира и Вашек Поспишил.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички