Анди Мъри: Андрей Рубльов ще бъде топ играч дълги години


Анди Мъри: Андрей Рубльов ще бъде топ играч дълги години
Снимка: Getty Images/Guliver

964 0

Анди Мъри вярва, че Андрей Рубльов ще бъде „топ играч дълги години“, преди да се изправи срещу него във втори кръг на турнира в Ротердам в сряда вечер.

Двойката ще се изправи един срещу друг за втори път в историята на съперничеството, въпреки че предишният им сблъсък дойде, когато руснакът бе едва на 19, преди четири години на Аустрелиън Оупън – тогава бившият номер 1 загуби едва пет гейма по пътя към чиста трисетова победа. Оттогава насам обаче Мъри прекара дълго време извън спорта заради контузия и сега играе с метална пластина на бедрото, докато Рубльов се изкачи до топ 10 на мъжкия тенис.

Трикратният шампион от Шлема е впечатлен от подобрението в играта на номер 8 в света от последния им и единствен двубой в Мелбърн, като смята, че притежава качествата, за да печели големи титли.

„Той ще бъде топ играч дълги години, защото има страхотна работна етика – и е много добър играч. Играх срещу него, когато беше още много млад – той удряше топката силно още тогава. Все още не беше готов физически, но мисля, че се е подобрил в този аспект. Той винаги тренира. Тренирал съм с него няколко пъти и той никога не загрява – започва да удря силно от самото начало – това е начинът, по който провежда своите мачове, и това е стилът, който му носи успехи“, започна шотландецът.

Мъри смята, че ако Рубльов овладее тази агресия и емоция на корта, ще печели турнирите от най-висока категория. „Мисля, че следващата стъпка за него, за да спечели или стигне далеч в турнирите от Шлема, е вероятно да балансира играта и емоциите си по време на мачовете. Но е трудно, когато си свикнал да играеш по определен начин, който те е пратил в топ 10 на млада възраст“, завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички