Алкарас надви Зверев и си осигури полуфинал с Медведев в Ню Йорк


Алкарас надви Зверев и си осигури полуфинал с Медведев в Ню Йорк
Снимка: Getty Images

1600 0

Карлос Алкарас продължава успешно защитата на титлата си от Откритото първенство на САЩ, след като даде само девет гейма на Александър Зверев за крайното 6-3, 6-2, 6-4. По този начин действащият шампион стигна полуфиналите в Ню Йорк за втора поредна година.

Срещата, която продължи около два часа и 25 минути, започна равностойно, като двамата печелеха убедително сервис геймовете си. В седмия Алкарас отрази две точки за пробив, преди на свой ред да нанесе решителен удар в откриващата част с брейк в осмия гейм, след което сервира успешно за аванс в резултата. Това разколеба Зверев, който не оказа съпротива във втория сет, загубен с 2-6 след два пробива на сметката на испанския му опонент.

В третата част германецът имаше три точки за пробив в първите две подавания на Алкарас, но подобно на първата, не съумя да се възползва от шансовете си и бе наказан от испанеца, който реализира пробив в деветия гейм, след което отново не сбърка на собствен сервис, за да си осигури място във финалната четворка.

Алкарас в действителност не изигра най-добрия си мач, като голямата разлика между двамата дойде при точките, спечелени на втори сервис – 57% срещу едва 28% за германеца, като испанецът спаси и петте точки за пробив пред Саша. И двамата приключиха с отрицателен баланс уинъри и непредизвикани грешки.

Наградата за Алкарас, който е на полуфинал в Ню Йорк за втора поредна година, е сблъсък с третия поставен в схемата Даниил Медведев. Шампионът от 2021 преодоля сънародника си Андрей Рубльов в три сета, въпреки че изоставаше с пробив и в трите части. Медведев обаче успя да наложи волята си за победа с 6-4, 6-3, 6-4 за близо два часа и 50 минути игра. Още новини за тенис четете в Sportlive.bg. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички