Алкарас, Медведев, Циципас? НЕ! Най-драматичната и важна победа на Григор Димитров за 2023-та (ВИДЕО)


Алкарас, Медведев, Циципас? НЕ! Най-драматичната и важна победа на Григор Димитров за 2023-та (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

14278 0

Много се изписа за приказния сезон на първата ни ракета Григор Димитров. 32-годишният българин завършва годината под номер 14 в световната ранглиста. А на последния турнир, на който участва, победи имена като Даниил Медведев, Хуберт Хуркач и Стефанос Циципас.

Няколко турнира преди това пък бе сломил световния номер 2 Карлос Алкарас. И не само - Григор Димитров има цели седем победи над представители на топ 10 през кампанията - само четирима са с повече успехи над елита от него.

Най-важната победа за Григор Димитров през 2023-та година

Въпреки това, ако трябва да отличим някоя победа, то тя не би била срещу някое от по-големите имена. И в миналото неведнъж най-добрият ни тенисист е побеждавал най-класните състезатели в Тура.

През тази година обаче за първи път обърна двубой, в който изостава с 0:2 сета. Разбира се, става въпрос за мач от турнир от Големия шлем. И по-конкретно - този срещу Алекс Молчан от Откритото първенство на САЩ (US Open).

В мача имаше цели три тайбрека, като Гришо загуби първите два срещу по-ниско ранкирания състезател. А епичната битка продължи над четири часа и половина. Крайният резултат бе 6:7(9), 6:7(5), 6:1, 7:5, 7:6(9).

Сякаш още тогава - към края на лятото, Григор Димитров ни загатна какъв вълшебен край на сезона ще ни предложи. Тогава Гришо показа психика, каквато не е демонстрирал в миналото. И не само заради това, че изостана с 0:2 сета.

В решаващата пета част изостана с 2:5, но върна пробива и вкара мача в супертайбрек. И в него Молчан стигна до два мачбола при 7:9, но не издържа и загуби следващите четири точки (пропилявайки общо три мачбола).

Припомнете си приказния сблъсък между двамата чрез кадрите по-долу в материала и най-доброто от срещата. А как Григор Димитров разказа играта на тенис елита и има само 4-ма, които го превъзхождат?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички