Александър Зверев сам се затрудни и пропусна да разгроми Карлос Алкарас, но е на полуфинал на Australian Open (ВИДЕО)


Александър Зверев сам се затрудни и пропусна да разгроми Карлос Алкарас, но е на полуфинал на Australian Open (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1199 0

Световният номер 2 Карлос Алкарас изигра неубедителен мач на 1/4-финалите на Australian Open и загуби от Александър Зверев с 6:1, 6:3, 6:7(2), 6:4 след 3 часа и 8 минути игра.

Това бе втора поредна победа за Зверев срещу Алкарас след тази на Финалите през ноември, като балансът му срещу него вече е 5:3. Следващият съперник на световния номер 6 ще е Даниил Медведев. Германецът и руснакът имат 18 мача помежду си, в които Медведев води с 11:7 победи.

Алкарас имаше повече уинъри (39-28), но и повече непредизвиканите грешки - почти двойно по-високи от тези на Зверев (45-25). Германецът спечели 73% от точките си на първи сервис и оползотвори седем от десетте си шанса за пробив (70%), докато неговият опонент реализира два от своите пет брейкпойнта (40%).

Зверев тотално обезличи Алкарас

Първият сет завърши само след 29 минути игра, като испанецът допусна пробив още във втория гейм. До края на частта така и не съумя да намери своята игра и в края му допусна още един брейк, като взе само един гейм на свое разиграване.

И през втория сет нещата не се промениха особено. Алкарас този път поне имаше шансове за пробив - две в шестия гейм, но световният номер 6 показа солидна игра и класа, за да се спаси. В следващото подаване Зверев не прости и направи това, което испанският тенисист не успя. Имаше нужда само от една брейк точка, за да направи резултата 4:3. Следващото му подаване бе взето без проблем на 0, а след това с втори пробив в сета дръпна с 2:0.

Съпротивата на Карлос не се оказа достатъчна, като равностойните геймове вървяха до четвъртия, когато от третия опит Зверев поведе с 3:1, а след това затвърди.  Изведнъж обаче Алкарас показа обичайното си ниво и върна пробива, за да намали до 4:5. Така третият сет трябваше да се реши от тайбрек. В него Зверев поведе с 2:0 точки, но последваха седем поредни за Алкарас, който измъкна третата партия.

Четвъртият сет започна с размяна на по един пробив, след което двамата продължиха да печелят собствените си подавания. При 4:4 гейма Зверев стигна до нова възможност за брейк, която веднага успя да реализира. Няколко минути по-късно, при втория си опит да затвори мача на собствен сервис, германецът успя да го направи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички