Александър Бублик удари Андрей Рубльов и заслужено триумфира в Хале (ВИДЕО)


Александър Бублик удари Андрей Рубльов и заслужено триумфира в Хале (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1073 0

Александър Бублик успя да се наложи с 2:1 сета над Андрей Рубльов (6:3, 3:6, 6:3) във финала на тенис турнира на трева в Хале, който е част от ATP 500 и за пръв път в кариерата си триумфира в турнир от тези серии.

Представителят на Казахстан стигна напълно заслужено до успеха. Бублик игра изключително концентрирано през целия турнир и се поздрави с титлата. Първия сет мина под егидата на Бублик, който доминираше и даде само 3 гейма на Рубльов. През втората част обаче руснакът се върна, залагайки на силни сервиси и добра игра по правите. Във финалния трети сет обаче Бублик започна с пробив и не остави никакви шансове на своя опонент до края, поздравявайки се с успеха.

Чисто статистически може да се докаже доминацията на Бублик - 21:11 точки от сервис, 42:23 уинъра. Въпреки това казахстанецът стигна до 14 непредизвикани грешки и 12 двойни грешки, но от това не успя да се възползва Рубльов.

След победата се очаква Бублик да се изкачи до 26-ата позиция в ранклистата. Това също така и е втори успех на Бублик в турнир от сериите на ATP.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички