Адриан Андреев на 1/2-финал в САЩ


Адриан Андреев на 1/2-финал в САЩ
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1147 0

Адриан Андреев се класира за 1/2-финалите на турнира на твърд корт в Бейкърсфилд (САЩ) от календара на международната федерация (ITF) с награден фонд $25 000. Поставеният под №6 българин елиминира водача в схемата Праджнеш Гунесваран (Индия) със 7:6 (14), 3:6, 6:4 след 2:49 ч. игра.

20-годишният софиянец пропиля ранен аванс от 4:1 гейма, след което индиецът обърна до 6:5 и сервираше за първата част, но Андреев успя да изравни. В драматичен тайбрек българинът водеше с 6:4 точки, но успя да вземе частта едва с 16:14 след десет пропуснати сетбола.

Във втория сет Адриан проби за 2:1, но Гунесваран взе пет от следващите шест гейма, за да изравни общия резултат. В решаващата част ролите се размениха и поставеният под №1 поведе с брейк за 2:1, но нашият тенисист успя да стигне до пълен обрат.

За място във финала Адриан Андреев (№411 в света) ще спори с американеца Кийгън Смит (№488), акцентират от официалния сайт на родната тенис федерация.

Ето какво пък каза Андрей Рубльов след като победи родната звезда Григор Димитров на 1/4-финалите на Мастърса в Индиън Уелс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички