Адриан Андреев се бори мъжки в продължение на над 2 часа, но загуби 1/2-финала в Италия


Адриан Андреев се бори мъжки в продължение на над 2 часа, но загуби 1/2-финала в Италия
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1438 0

Българинът Адриан Андреев отпадна на полуфиналите на турнира по тенис на твърда настилка от сериите Чалънджър във Форли, Италия с награден фонд 45 730 евро.

Нашата ракета отстъпи на №3 в схемата и №211 в световната ранглиста Джей Кларк от Великобритания с 4:6, 7:6 (5), 3:6. Срещата продължи 2 часа и 5 минути!

Това бе първи полуфинал в кариерата на Андреев на Чалънджър турнир. Преди този мач Адриан постигна пет поредни победи (3 в основната схема и 2 в квалификациите). Със страхотното си представяне той си осигури 34 точки за световната ранглиста, в която в момента е на 363-а позиция.

Двамата тенистисти сервираха много стабилно и точките за пробив бяха изключително малко. Първият сет бе решен при единствената точка за пробив. Кларк проби за 3:2 и спечели сета с 6:4. Втората част бе изкючително драматична. Американецът проби за 6:5 и сервира за спечелване на мача. Адриан обаче показа характер и отговори с рибрейк, за да вкара сета в тайбрек. В него Андреев поведе с 6:3 точки и от третата си възможност изравни сетовете. В третата решителна част Кларк проби за 2:0 и успя да запази преднината си до края на мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички