Абсурдно: Тенисист научи, че има коронавирус по време на мач, доигра и спечели, но отпадна


Абсурдно: Тенисист научи, че има коронавирус по време на мач, доигра и спечели, но отпадна
Снимка: Getty Images/Guliver

1132 0

До много необичайна ситуация се стигна по време на мача от първия квалификационен кръг за Australian Open между Денис Кудла и Елиот Беншетри, играл се в Доха (както всички квалификации). По време на срещата се разбра, че Кудла е с положителен тест за коронавирус.

Това обаче става ясно чак при резултат 6:4 5:3 за американеца. Тогава супервайзърът казва това на неговия треньор и се изчаква до почивка, за да може мачът да бъде прекратен и Беншетри да продължи напред служебно, въпреки че е на губещата страна.

До почивка обаче не се стига, тъй като Кудла директно печели гейма за 6:3 и мачът свършва. Така на практика и двамата отпадат, а 19-годишният Дейн Суийни е големият печеливш, защото очакваше победителя от двамата за съперник, а сега ще продължи служебно напред.

Елиот Беншетри говори на видео в социалните мрежи, на което призна за изключително странната ситуация, както и че е щял да се класира напред, само ако е спечелил гейма за 5:4 във втория сет, защото мачът е щяло да бъде прекратен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички