"Абонат" на Григор Димитров и млада тенис надежда ще определят победителя на Sofia Open


"Абонат" на Григор Димитров и млада тенис надежда ще определят победителя на Sofia Open
Снимка: Lap.bg / Колаж: SportLive

1310 0

Поставеният под №2 Адриан Манарино се класира за финала на Sofia Open 2023. Французинът записа успех в два сета над Павел Котов, в отделните части с 6:2, 7:6(2). По този начин той ще спори с Джак Дрейпър за трофея, който пък по-рано днес се справи с 6:3, 6:4 над третия поставен Ян-Ленард Щруф.

Манарино започна срещата много силно, като спечели 5 от първите 6 изиграни гейма. Французинът на два пъти проби подаването на Котов и след 28 минути игра поведе с 6:2.

През втората част 24-годишният руснак успя да изравни играта и в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който опитният французин се наложи изразително със 7:2 точки, възползвайки се от многото непредизвикани грешки на съперника си.

Това ще бъде първи финал в София за 35-годишния французин, който по-рано през сезона грабна трофеите в Нюпорт и и Астана, но отстъпи в спора за трофея в Майорка. Интересен факт е, че Манарино е 0/4 срещу нашия най-добър тенисист - Григор Димитров.

Манарино и 21-годишния Дрейпър ще се изправят за пръв път един срещу друг. Опитният тенисист е фаворит, но британската тенис сензация е мотивирана за успех.

Всички най-интересни новини за тенис четете на SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички