Потвърдено: Григор Димитров играе на още един турнир през 2023-та година - ще го видим около Бъдни вечер


Потвърдено: Григор Димитров играе на още един турнир през 2023-та година - ще го видим около Бъдни вечер
Снимка: GettyImages

14019 0

Въпреки че сезонът за Григор Димитров приключи с бляскавото представяне на Мастърса в Париж, то той ще вземе участие на още един турнир. Най-добрият български тенисист ще играе на демонстративния отборен турнир World Tennis League.

Той участва на него и през миналата година, като отново ще бъде част от тима на "соколите". В него ще си партнира с Паула Бадоса и Арина Сабаленка, с които игра и през 2022-ра. Другият в отбора ще бъде Стефанос Циципас.

Гъркът заменя Новак Джокович в тима. Надпреварата ще се проведе в края на годината - между 21-ви и 24-ти декември, като ще се състои на "Етихад Стейдиъм" в Абу Даби. Ще има и музикални концерти във вечерните часове.

В рамките на четирите дни отборите ще играят един срещу друг в два мача на сингъл и един на смесени двойки, а двата най-добри ще се срещнат във финала - на Бъдни вечер. Други имеа, които са потвърдили участие на "Световната тенис лига", са Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Хуберт Хуркач, Каспър Рууд, Франсис Тиафо, Ига Швьонтек, Каролин Гарсия и още.

След Абу Даби пък Гришо ще се насочи към Австралия. Именно там ще започне сезон 2024, като стана ясно в кой турнир Григор Димитров ще започне годината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички