Зверев се пребори за своя първи полуфинал на Голям шлем


Зверев се пребори за своя първи полуфинал на Голям шлем
Снимка: Getty Images/Guliver

1492 0

Поставеният под №7 Александър Зверев се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия, след като победи Стан Вавринка с 1-6, 6-3, 6-4, 6-2. Германецът допусна само една двойна грешка, реализира 13 аса и 5 пробива, а на своя сервис се пропука три пъти.

За първи път в кариерата си Зверев се класира за полуфинал на турнир от Големия шлем. За място във финала на престижната надпревара той ще спори с победителя от мача между Рафаел Надал и Доминик Тийм. Актуалният шампион в Мелбърн е сърбинът Новак Джокович.

В същото време, Гарбине Мугуруса победи Анастасия Павлюченкова в два сета и се класира за полуфиналите при жените. Испанската тенисистка се наложи над рускинята със 7-5, 6-3 за 1 час и 35 минути.

Резултатът в срещите между двете стана 5-1 в полза на испанката. За място във финала Мугуруса ще спори с румънката Симона Халеп, която на същия етап на турнира разгроми естонката Анет Контавейт с 6-1, 6-1. А коя звезда в женския тенис може да е играла за последно на Australian Open вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички