Шарапова не отрече, че може за последен път да е играла на Australian Open


Шарапова не отрече, че може за последен път да е играла на Australian Open
Снимка: Getty Images/Guliver

1808 0

Бившата шампионка на Australian Open Мария Шарапова се прости с надпреварата още в първи кръг след поражение от Дона Векич с 3-6, 4-6. 32-годишната рускиня бе видимо измъчвана от травмата в рамото, която я ограничи до само един турнир след отпадането на старта на US Open миналата година. Шарапова даде всичко от себе си срещу хърватката, но след загубата бе запитана на пресконференцията след мача за бъдещето си, предвид проблемите с контузии в последно време. Рускинята ще излезе извън първите 350 в света от следващата седмица.

"Не съм единствената. Знаете, че мога да говоря за проблемите си и нещата, през които премина рамото ми, но това не е присъщо за мен. Така че, аз бях в мача. Колкото и да ми беше трудно, довърших срещата – макар и не по начина, по който исках", каза тя. Запитана директно дали 15-ато й участие в Мелбърн е била последното в кариерата ѝ, Шарапова сподели, че няма гаранции.

"Не знам, не знам. Извадих късмет с попадането в основната схема, благодарности към организаторите за това. Трудно е за мен да кажа какво ще се случи след 12 месеца", посочи тя. Шарапова говори за отказване и през 2017 година. Вижте какво каза в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички