Вече и официално: Григор с най-големия скок в ранглистата от влизането си в топ 100


Вече и официално: Григор с най-големия скок в ранглистата от влизането си в топ 100
Снимка: Getty Images/Guliver

15362 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи огромен скок в ранглистата на ATP и се завърна в топ 25. Това се случи благодарение на впечатляващото му представяне на US Open, където стигна до полуфиналите.

Преди турнира Димитров се намираше на 78-а позиция, а две седмици по-късно вече е под №25. Българинът има 1423 точки, като от топ 20 го делят по-малко от 400 пункта. Успехът гарантира участие на българина в последния "Мастърс" 1000 за годината в Париж, което беше под сериозен въпрос.

Също така това е най-големият скок за Григор в ранглистата (с 53 места) от влизането му в топ 100 преди 8 години.  Между 23 и 29 септември Григор ще играе на турнира от сериите АТР 250 в Ченду, а след това ще участва и на турнира в Пекин.

По пътя за полуфинала в Ню Йорк Григор постигна победи срещу италианеца Андреас Сепи, полският квалификант Камил Майхржак и младият австралиец Алекс де Минор, губейки само един сет. На 1/4-финала българинът постигна великолепна победа срещу Роджър Федерер, която бе и първа за него срещу швейцареца. На полуфинала обаче отстъпи от Данил Медведев, който на финала отстъпи пред Рафаел Надал. Руснакът вече е под номер в ранглистата, а пък Надал намали разлика с Новак Джокович до 760 точки.

А видео от ударът, с който Григор Димитров "спря дъха" на Роджър Федерер може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички