Умното решение на Григор Димитров, което му спечели инфарктния мач с Тийм (ВИДЕО)


Умното решение на Григор Димитров, което му спечели инфарктния мач с Тийм (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

4211 0

Григор Димитров измъкна много, много труден успех срещу Доминик Тийм в дебютния си мач на Финалите на ATP в Лондон. Той допусна цели 44 непредизвикани грешки в мача и дори можеше да загуби двубой, в който на два пъти сервира за победата.

При 6:5 в негова полза и негов сервис той пропусна две възможности да затвори мача в опит да атакува своя съперник. При 40:40 обаче световният №6 взе много добро решение, което постави австриеца в много тежка ситуация.

За разлика от предишните пъти, в които беше пробит, Димитров зае отбранителна позиция. Той вкара своите сервиси и след това заложи на точност в своите отигравания - без риск, далеч от линиите, независимо дали Тийм ще достигне до топката. Това решение се оказа правилно, тъй като точно в предишния сет австриецът показа, че нервите му са опънати до краен предел, след като допусна да бъде пробит на 0, и то точно след като се върна в мача за 5:5.

Решението се оказа гениално, защото Тийм допусна две непредизвикани грешки в лесни ситуации, оставяйки победата в ръцете на българина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички