Голямо предимство на Григор Димитров пред Доминик Тийм


Голямо предимство на Григор Димитров пред Доминик Тийм
Снимка: Getty Images/Guliver

2352 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза срещу Доминик Тийм в първия си мач в Лондон и впечатление прави може би най-голямото му предимство спрямо австрийския му съперник - настилката в зала "O2", както и фактът, че мачовете се играят на закрито.

До момента настоящият №4 в световната ранглиста не е минавал по-далеч от четвъртфинал на закрити твърди кортове, като на последния Мастърс в Париж отпадна в 3-и кръг от Фернандо Вердаско. Преди това във Виена допусна поражение от Ришар Гаске във 2-и кръг. 

Най-доброто му класиране беше в Ротердам по-рано през годината, където изненадващо загуби от Пиер-Юг Ербер на четвъртфинала. В София Тийм падна безславно от Николос Басилашвили. В кариерата си пък има общ актив от 24 победи и 24 загуби - нищо впечатляващо.

Кариерната статистика на закрити кортове за Димитров е 56 победи и 32 загуби. През настоящата година той има една титла на закрито (София), финал в Стокхолм (загубен от Дел Потро) и, подобно на днешния си съперник, четвъртфинал в Ротердам и 3-и кръг на Мастърс в Париж. На твърди кортове обаче той спечели и 3-те си тили през годината, след като спечели в Бризбейн (ATP 500) и Синсинати (Мастърс). В същото време австриецът има само една титла през годината и тя беше на клей в Рио де Женейро.

Може да следите двубоя Григор Димитров - Доминик Тийм НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички