Разочароващ старт за Григор Димитров на трева


Разочароващ старт за Григор Димитров на трева
Снимка: Getty Images/Guliver

10248 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна сезона на трева със загуба. Българинът бе надигран от младата надежда на Канада Феликс Оже-Алиасим с 4:6, 4:6 в първия кръг на турнира в Куинс.

Срещата между двамата на Корт №1 започна равностойно и двамата сравнително лесно печелиха подаванията си. Първата грешка обаче бе направен от Гришо във важния седми гейм. Тогава той допусна да се стигне до точка за пробив, която бе реализирана от съперника. До края на сета Оже-Алиасим нямаше проблем при своите подавания и спечели частта.

Вторият сет също ни предостави само един пробив, който отново бе за поставения под №8. Канадецът го постигна още в първия гейм, а до края не остави никакви шансове на Димитров, с което спечели и мача.

За статистиката Оже-Алиасим остави 15 аса срещу 6 на Гришо. Освен това канадецът направи два пробива от три възможности, докато хасковлията изпусна и двата си шанса, които бяха в средата на първия сет.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Мачът на Корт №1 започна с лесен гейм за Григор Димитров.

1:1 - Феликс Оже-Алиасим имаше леки колебания в откриващия си сервис гейм. Той допусна две двойни грешки, но с помощта на мощния си сервис изравни резултата.

2:1 - Българинът от своя страна с лекота спечели и втория гейм в сета, в който сервира, за да излезе отново напред в резултата.

2:2 - Във четвъртия гейм на мача Димитров успя да намери "лек" срещу тежкия сервис на съперника. Това му помогна при 40:40 да размине съперника на мрежата след кратко разиграване, което му донесе и точка за пробив. Въпреки трудностите обаче младият канадец отново стигна до успех в подаването си.

3:3 - Григор продължи с лесно спечелените геймове и записа такъв на 0 за 3:2. Веднага след него и поставеният под №8 в турнира спечели за първи път лесно подаването си.

3:4 (пробив) - В така важния седми гейм на сета Димитров се "пропука". Той изоставаше с 15:30, а след това и с 30:40, като Оже-Алиасим реализира още първата си точка за пробив.

4:5 - Веднага след това младият канадец спечели подаването си на 0,  за да затвърди пробива. Григор от своя страна също нямаше проблем да намали изоставането си и да чака грешка на съперника. 

4:6 (СЕТ!) - Оже-Алиасим отново имаше безпроблемен гейм, с който затвори сета в своя полза.

ВТОРИ СЕТ

0:1 (пробив) - Още в началото на втората част Димитров допусна да се стигне до 15:40 и въпреки че спаси първата възможност за пробив, втората бе реализирана от посрещащия.

0:2 - Българинът веднага имаше шанс да върне изоставането си, но Оже-Алиасим отрази точката за пробив, а след това спечели гейма си с помощта на началния си удар.

1:3 - Двамата записаха по един бърз гейм, като Григор даде само една точка на съперника в своя сервис гейм, докато канадецът бе още по-изразителен и спечели подаването си на 0.

2:4 - "Упражнениет" се повтори и двамата записаха нови лесни геймове на сметката си.

3:5 - Григор отново спечели лесно подаването си, а при сервис на съперника имаше шанс да мисли за пробив. Българинът поведе с 15:30, но в крайна сметка не стигна до точка за пробив, с което съперникът му се доближи на точка от спечелването на мача.

4:5 - Хасковлията нямаше проблем и в гейм №9, като и посрещащият не показваше особен интерес в подаването на противника.

4:6 (МАЧ!) - Димитров нямаше никакъв шанс в последния сервис гейм на канадеца и напусна турнира още в първия кръг.

Преди мача

Сънародникът ни трябваше да стартира по програма във вторник срещу младата надежда на Канада Феликс Оже-Алиасим, но дъждът в Лондон отложи срещата им за сряда. "Упражнението" се повтори и вчера, което автоматично премести срещата на Димитров за днес.

По програма Гришо и съперникът му трябва да излезнат на корта днес. Тяхната среща ще бъде на Корт №1, като е втора за деня. Кевин Андерсън излиза срещу Жил Симон около 13:00 часа, което значи, че Димитров ще започне участието си около 15:00.

Любопитното е, че при победа днес хасковлията ще трябва да изиграе още един двубой. Той ще е срещу победителя от двойката Ник Кирьос - Роберто Карбайес Баена. Все още обаче часът на тази среща не е определен, но между 15:00 и 20:00 часа на Григор ще му се наложи два пъти да излиза на корта в английската столица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички