Първи сериозен тест за Григор: Очаква го тежък съперник на 1/4-финалите в Бризбън


Първи сериозен тест за Григор: Очаква го тежък съперник на 1/4-финалите в Бризбън
Снимка: Getty Images/Gulliver

3350 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна успешно новия сезон, след като по-рано днес записа втората си победа в Бризбън. Ракета №1 на България надделя над Джон Милман, а в следващата фаза от турнира го очаква Кей Нишикори.

Японецът отстрани Денис Кудла след 7:5, 6:2 за час и 21 минути. Нишикори е поставен под номер 2 в схемата на турнира, а това ще бъде първи сериозен тест за Димитров през новия сезон, който ще има възможността да провери в каква форма се намира срещу един от топ тенисистите на планетата.

Двамата са се срещали пет пъти, като статистиката не е на страната на българина. Димитров има четири поражения от този съперник и само една победа, постигната именно в Бризбън през 2017 г., когато българинът вдигна трофея.

Същевременно Григор Димитров приключи своето участие на двойки в Бризбън, след като със своя съотборник Райън Харисън отстъпиха на Джо Салисбъри и Раджеев Рам (САЩ) с 2:6, 5:7. Двубоят на двойки се изигра минути след като приключи сблъсъка на Григор с Джон Милман, като това не позволи на световния номер 19 да възстанови пълноценно силите си.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички