Григор Димитров с втори успех в Бризбън


Григор Димитров с втори успех в Бризбън
Снимка: Getty Images/Guliver

3615 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров успя да развие добрия старт на годината и спечели и втория си мач в Бризбън. Григор не допусна изненада срещу коравия Джон Милман, макар че беше на косъм от голям провал, след като водеше със сет и 4:1 гейма с два пробива във втората част, но Милман го догони и изравни за 4:4. В крайна сметка обаче българинът спечели с 6:3, 6:4 и ще играе четвъртфинал срещу победителя от мача Кей Нишикори - Денис Кудла.

Още в началото на мача Григор успя да стигне до 2 точки за пробив, но австралиецът се спаси благодарение на сервиса си и в двата случая, като не ставаше въпрос за две поредни точки, а за 30:40 и адвантидж. В шестия гейм на сета обаче Димитров проби на нула, след като при 0:30 и мрежата му помогна, правейки топката неспасяема за Милман, а до края на сета нашето момче нямаше повече проблеми.

Отново с пробив на нула Григор дръпна още в третия гейм на втория сет, а след това успя да направи и още един, за 4:1 гейм, възползвайки се от втората си възможност в гейма. Последва обаче много неприятен срив в играта на българина – той допусна изравняване на резултата, като необяснимо първият му сервис изчезна тотално в тези минути, напомняйки за крайно неприятната за него 2018 година.

В крайна сметка, при 4:4 гейма, Григор стигна до дюс при сервис на Милман с добър удар на линията, а после направи изключителна комбинация – слайс и форхенд уинър от движение. Точката за пробив беше реализирана след като българинът постави под напрежение австралиеца и вече при 5:4 гейма и сервис за мача Григор нямаше повече проблеми.

Така на четвъртфинал Димитров очаква победителя от мача Кей Нишикори – Денис Кудла.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички