Нова заплаха над Григор: Може да изпадне и от топ 100 в света

Все повече тъмни облаци надвисват над главата на българската тенис звезда Григор Димитров. Хасковлията ниже провал след провал през 2019 година и достигна до номер 53 в света, което разочарова както самия него, така и феновете му. Но над Димитров е надвиснала още по-голяма заплаха, а именно: да изпадне дори от топ 100 на света!

За тази опасност алармира известният сайт tennisworldusa.org, който пише, че до края на сезона родната звезда трябва да защити малко над 400 точки. Ако не направи това, Григор ще изпадне от топ 100 при мъжете в ранглистата.

Балканска хегемония в тениса, придружена от залеза на българския спорт

През последните две седмици всички погледи в света на тениса бяха насочени към най-стария и престижен турнир "Уимбълдън". Основаният през 1877 го...

Изданието посочва, че бившият номер 3 в света е спечелил едва 11 мача от 23 през тази година. "Българинът ще трябва да намери нещо специално в играта си, ако иска да се върне поне до прилично ниво и отново да се състезава за титлите", посочва tennisworldusa.org. Вижте в този материал като какъв иска да бъде запомнен българинът в света на тениса.

Още по темата

Please select answer!