Григор Димитров: Искам да ме запомнят като шампион от Големия шлем

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава да се готви за сезона на трева. 46-ят в света ще участва на турнира в "Куинс Клъб", където триумфира през 2014 година.

Той даде специално интервю за Gio, където участва в лайфстайл проект със свои колеги. Те получиха и пет еднакви въпроса, на които отгвориха за изданието.

Доминацията продължава! Париж остава кралството на Рафаел Надал

Световният №2 Рафаел Надал триумфира за 12-и път в своята кариера на втория за годината турнир от Големия шлем Ролан Гарос. Испанецът победи в св...

Какво най-много обичате в тениса?

- Състезанието. Обичам всекидневното предизвикателство, което той предлага, и пречките, които трябва да се преодоляват. Също така, гледайки себе си, откривате в кои битки искате да се победите и кои битки трябва да пропуснете. За мен тенисът е един от най-комплексните спортове.

Бекер с остри критики към младите тенисисти: Нямате манталитет и психика

Бившата легенда в тениса Борис Бекер заяви, че по-младите играчи в мъжкия тур нямат манталитет на победители, за да предизвикат „Голямата т...

Ако можете да се върнете назад във времето и да играете срещу тенисист, който вече се е оттеглил, то кой би бил той?

- Определено бих искал да играя срещу Бьорн Борг и Джон Макенроу. Двамата са пълни противоположности, но има толкова много да се уча от тях. Всеки има съвсем различна игра. Всеки път, когато са играли един срещу друг, винаги можете да видите различията, но можете и да научите много.

От всички най-добри жени тенисистки, минали и настоящи, с кого мислите, че ще бъде най-голямото предизвикателство да играете?

- С Щефи Граф, заради начина, по който тя прави всичко на корта. Този слайс, който може да те откаже, движението по корта и този удар от форхенд!

Кое е вашето оръжие на корта?

- Не знам. Бих искал да кажа, че това са някои ударите, но мисля, че основното е как използваш тялото си - движението и ловкостта. Да преследваш различни топки, да вземаш правилните решения. Тялото ми е най-голямото ми предимство, защото когато излезеш на корта, въпреки че тениса е много умствен спорт, трябва да използваш физическото си състояние.

Какво искате да си спомнят за вас хората след 50 години?

- Определено искам да съм оставил някаква следа в спорта. Не от гледна точка на рекордите... това не е било моя цел. Едно от главните неща за мен е хората да видят, че спортистите са като всички останали. Просто сме добри в това, което правим, но всички ние също трябва да се справяме с проблемите си извън корта. Имам своите демони, очаквания и т.н. Със сигурност бих искал да бъда запомнен и с добри резултати и като шампион от турнира от Големия шлем.

Още по темата

Please select answer!