Предложиха бащата на Григор за почетен гражданин на Хасково

Бащата на най-добрия български тенисист Григор Димитров, Димитър Господинов - е предложен за почетен гражданин на Хасково. Внесената от председателя на Общинския съвет Таня Захариева докладна с предложението трябва да бъде гласувана на заседание следващия петък, 26 юли, съобщиха от органа на местното самоуправление.

Предложението е на Инициативен комитет в който влизат: Председателят на Тенис клуб „Хасково” Йордан Йорданов, Председателят на Българската федерация по тенис на маса и член на изпълкома на БОК Стефан Китов , проф. д-р Пюзант Касабян – почетен гражданин на Хасково и бивш председател на Федерацията по бадминтон и други бивши и настоящи спортни деятели и представители на неправителствени организации.

Бивш шеф на МВР: Крадлива фамилия се опитва да вземе парите на Григор Димитров

Бившият министър на вътешните работи и бивш шеф на МВР Богомил Бонев коментира появилите се слухове, че Григор Димитров ще опита да строи небостъ...

Освен званието „ Почетен гражданин на Хасково”, Инициативният комитет предлага и удостояване с отличието „ Почетен знак на град Хасково” на спортисти, тенисисти, треньори и спортни деятели, а поводът е 45 години от учредяване на тениса в Хасково и 65 години тенис на маса в града.

Междувременно Григор Димитров тренира с носител на пет олимпийски медала (подробности четете тук).

Още по темата

Please select answer!