Григор Димитров излиза срещу един от най-големите си "кошмари" в 1/4-финалите на US Open


Григор Димитров излиза срещу един от най-големите си "кошмари" в 1/4-финалите на US Open
Снимка: Getty Images/Guliver

6806 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров за първи път в кариерата си ще играе 1/4-финал на последния за годината турнир от Големия шлем US Open. Това стана факт, след като хасковлията се наложи с 3:0 сета над Алекс Де Минор тази вечер.

По този начин 78-ят в света си уреди среща с един от най-големите си "кошмари" в тура Роджър Федерер. В началото на своята кариера Гришо бе наричан "Бейби Федерер" заради близката игра до тази на Маестрото. До момента двамата са се среща цели седем пъти на кортовете, но българинът има само два спечелени сета.

Първите им две срещи са в родния град на рекордьора по титли от Големия шлем Базел. През 2013 и 2014 година двамата се срещат в 1/4-финалите на надпреварата, а "домакинът" печели с 6:3, 7:6 в първия им двубой и със 7:6, 6:2 12 месеца по-късно. 

През 2015 година двамата отново мерят сили, този път в Бризбън на 1/2-финал, а победата за ФедЕкс идва след 6:2, 6:2. 12 месеца по-късно двамата отново играят в австралийския град, този път в 1/4-финалите, а тогава Гришо печели и първия си сет срещу този съперник, но все пак губи след 6:4, 6:7, 6:4. 

Първата среща между Григор Димитров и Роджър Федерер на турнири от Големия шлем е през същата 2016 година в Мелбърн. Тогава в трети кръг Маестрото печели с 6:4, 3:6, 6:1, 6:4.

През 2017 година двамата се изправят един срещу друг на любимите кортове на швейцареца в "Ол Инглънд Клъб". Този път носителят на 20 титли от Големия шлем не показва милост и побеждава сънародника ни с 6:4, 6:2, 6:4 в 1/8-финален сблъсък.

За последно двамата играят през 2018 година в Ротердам. Срещата е очаквана с голям  интерес, тъй като е финал в турнира. Роджър обаче отново е безкомпромисен и вдига трофея след 6:2, 6:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички